Cada vegada més gent fa jornades intensives a la feina, o bé treballa lluny del seu lloc de residència, cosa que fa que no es pugui menjar a casa amb la freqüència que ens agradaria. En la majoria de centres de treball s'ofereix als treballadors i treballadores la possibilitat de portar el dinar en carmanyoles i se'ls facilita l'espai i les condicions de conservació i escalfament adequades. Aquesta opció sempre que planifiquem correctament els menús pot suposar una excel·lent opció per tal d'alimentar-nos saludablement tot i menjar fora de casa.
Com preparar un menú equilibrat?
Amb la carmanyola, sovint és més pràctic preparar plats únics que incloguin tots els aliments que es recomanen consumir en un àpat. Per exemple:
- Amanida de patata (patata, tonyina, ceba tendra, cogombre, enciam. tomàquet)
- Amanida de llenties (llenties, ou dur, ceba tendra, pastanaga, tomàquets cherry, nous)
- Pasta amb verdures (ceba, pebrot, bolets, tomàquet, alls tendres, carabassó, albergínia) i formatge
- Llenties estofades amb verduretes (ceba, tomàquet, pastanaga, all, bolets) i pernil dolç
- Pollastre al forn amb patata i verdures (pebrot, ceba, all, tomàquet)
- Salmó a la planxa amb arròs integral saltejat amb all i bolets.
Es recomana:
- cuinar o amanir preferentment amb oli d'oliva
- acompanyar l'àpat amb amanida, fruita fresca o un iogurt, pa i aigua.
Com veieu sempre podem seguir una alimentació saludable, tant si mengem a casa com si mengem fora.
I si tens dubtes amb la teva alimentació consulta amb la teva Dietista-Nutricionista.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada