dimarts, 21 de gener del 2014

DINARS DE CARMANYOLA

Cada vegada més gent fa jornades intensives a la feina, o bé treballa lluny del seu lloc de residència, cosa que fa que no es pugui menjar a casa amb la freqüència que ens agradaria. En la majoria de centres de treball s'ofereix als treballadors i treballadores la possibilitat de portar el dinar en carmanyoles i se'ls facilita l'espai i les condicions de conservació i escalfament adequades. Aquesta opció sempre que planifiquem correctament els menús pot suposar una excel·lent opció per tal d'alimentar-nos saludablement tot i menjar fora de casa.

Com preparar un menú equilibrat? 

Cal tenir en compte les mateixes recomanacions que quan planifiquem un menú per a menjar a casa, però farem petites modificacions. En un dinar/sopar hem d'incloure:

Farinacis (pasta, arròs, patata, pa) o llegums
Verdures
Aliment proteic (carn, peix, ous)
Fruita o làctic senzill
Oli d'oliva
Aigua


Amb la carmanyola, sovint és més pràctic preparar plats únics que incloguin tots els aliments que es recomanen consumir en un àpat. Per exemple:

  • Amanida de patata (patata, tonyina, ceba tendra, cogombre, enciam. tomàquet)
  • Amanida de llenties (llenties, ou dur, ceba tendra, pastanaga, tomàquets cherry, nous)
  • Pasta amb verdures (ceba, pebrot, bolets, tomàquet, alls tendres, carabassó, albergínia) i formatge
  • Llenties estofades amb verduretes (ceba, tomàquet, pastanaga, all, bolets) i pernil dolç 
  • Pollastre al forn amb patata i verdures (pebrot, ceba, all, tomàquet)
  • Salmó a la planxa amb arròs integral saltejat amb all i bolets.

Es recomana:
  • cuinar o amanir preferentment amb oli d'oliva 
  • acompanyar l'àpat amb amanida, fruita fresca o un iogurt, pa i aigua.

Com veieu sempre podem seguir una alimentació saludable, tant si mengem a casa com si mengem fora.

I si tens dubtes amb la teva alimentació consulta amb la teva Dietista-Nutricionista.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada