Tal com vam comentar a l'última entrada al blog la falta de temps influeix molt negativament en la nostra alimentació. A causa de la falta de temps podem acabar menjant qualsevol cosa, fàcil de preparar, sense plantejar-nos si és el que el nostre cos necessita, i també ens pot portar a saltar-nos àpats importants.
Per això, a més d'organitzar-nos, hem de tenir presents alguns consells pràctics per menjar sa fins i tot quan tenim poc temps per cuinar, perquè la qualitat i quantitat del que mengem és sens dubte un determinant en la nostra salut.
- Utilitza el congelador: congelar menjar elaborat és ideal, perquè ens permetrà menjar sense necessitat de preparar-lo al moment, sinó que només descongelant, podem gaudir d'un plat saludable. Es poden tenir preparats sofregits per a pasta, verduretes per acompanyar els segons plats, els sofregits de les llegums... N'hi ha prou en cuinar més quantitat de la que menjarem, fraccionar, etiquetar i congelar per fer servir en un altre moment.
- Vegetals congelats: els vegetals generalment necessiten elaboració, excepte les amanides, per això, tenir paquets de vegetals congelats (no precuinats), és una bona alternativa per menjar ràpid, però saludable.
- Conserves de llegums: les llenties, els cigrons o els fesols en conserva només les hem de treure del pot per a consumir-les, per tant representen una gran alternativa quan no disposem de temps per a cuinar.
- Conserves de peix: també representen una bona opció per menjar sa si tenim poc temps, ja que poden incloure'les per exemple en una amanida o per a preparar el sofregit de la pasta.
- Cereals secs: Tant la pasta com l'arròs són ideals per cuinar sa i amb poc temps, només s'han de bullir uns minuts en aigua i de seguida estan llestos per a consumir. Podem fer servir els sofregits que tenim congelats previament.
Que la falta de temps no acabi representant una excusa per no alimentar-nos de manera sana i equilibrada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada